چگونگی راه اندازی و شکل گیری کسب و کارهای کارآفرینانه

small business

چگونگی راه اندازی و شکل گیری کسب وکارهای کارآفرینانه

مطالعات جهانی نشان میدهد که پس از انقلاب صنعتی و ایجاد شرکتهای بزرگ و تولید انبوه و پیدا شدن مشکلات بوروکرسی و ایجاد رقابت شدید در صحنه بین المللی ، نیروهای خلاق کارآفرین و مبتکر ، احساس خفگی کردند و مجبور شدند سازمان را ترک کنند و موضوع جدیدی پیش آمد که به مسئله ی «کوچک زیباست» منجر شد .

که باعث شد شرکت های کوچک و متوسط بوجود بیایند ، و کارآفرینان مستقل در این مرحله بسیار  رشد کردند ، مثال معروف در این مورد بیل گیتس است . وی در ابتدا پیشنهاد خود را به آی بی ام میدهد، اما این شرکت او را فردی بی سواد و بدون اطلاع میداند و پیشنهادش را رد می کند ، سپس وی پیشنهاد خود را با چند سرمایه گذار دیگر مطرح میکند که مورد قبول هیچکدام واقع نمیشود در نهایت با یک سرمایه گذار دیگر کار جدیدی را آغاز میکند که منجر به یک کارافرینی کوچک و یک شرکت جدید می شود که امروز به عنوان بزرگترین شرکت کامپیوتری مطرح است .

به طور کلی کارافرینان برای بروز توانمندی های خود نیازمند یک بستر مناسبند و صنایع کوچک و متوسط بستر بسیار مهمی برای کشف ، رشد و بالندگی کارافرینان هستند .

به طور کلی در کشورهای صنعتی ، اصولا مدیران کارافرین به سراغ شرکتهای بزرگ نمی روند ، بلکه در جایی مشغول میشوند یا کسب و کار کوچکی راه اندازی میکنند تا به راحتی بتوانند طرح ها و ایده های خود را پیاده کنند ، به همین دلیل با احداث کارگاه های کوچک دست به عمل زده و کارشان را شروع میکنند ، اصولا مفهوم کارافرین را مدیرانی با واحدهای کوچک معنی کرده اند که با گذر زمان بسیار رشد کرده و حرفه خود را به اوج رسانده و بزرگتر شده اند .

 

مزایای ایجاد کسب و کارهای کوچک و کارافرینانه

استقلال

بیشتر صاحبان کسب و کارهای کوچک از این که رییس خودشان باشند ، لذت میبرند ، آنان دوست  دارند در انجام کارها آزادی داشته باشند ، هرچند در اغلب موارد همراه استقلال، مقدار زیادی مسیولیت نیز وحود دارد ، بااین حال آنان تمایل بیشتری به استقلال دارند .

فرصتهای مالی

دلیل مهم دیگری که افراد دوست دارند به سمت ایجاد کسب و کار کوچک بروند فرصت مالی است ، بیشتر صاحبان کسب و کار کوچک ، نسبت به آنان که برای فرد دیگری کار میکنند ، پول بیشتری را در شرکت به جریان می اندازند.

خدمت اجتماعی

بعضی اوقات یک فرد تشخیص میدهد که کالا یا خدمت خاصی در دسترس نیست ، اگر فرد به این باور دست یابد که جامعه برای چنین محصولی تقاضا دارد ، او یک شرکت راه اندازی میکند تا چینین محصولی را فراهم کند . 

امنیت شغلی

وقتی که فردی خودش صاحب کسب و کاری شود، از نظر امنیت شغلی تامین خواهد شد و افراد میتوانند تا هر زمانی که بخواهند کار کنند و لذت ببرند .

اشتغال خانوادگی

مزیت دیگر این است که فرصت برای اعضای خانواده فراهم میشود تا مکانی برای اشتغال یابند ، این امر مزایای دیگری نیز دارد که از آن جمله میتوان به روحیه ی بالتر و اعتماد بیشتر و… اشاره نمود .

ایجاد چالش

تحقیقات نشان میدهد صاحبان کسب و کاری موفق بوده اند که یک شانس موفقیت و یک شانس شکست داشته اند ، این چالش باعث میشود که آنان رضایت روانی را تجربه کنند .

تفاوت های سازمان های کارافرینانه با سنتی

تمرکز پایین ، توانمندسازی دیگران - رسمیت پایین- تیمهای خود مدیریتی مستقل -ساختار سازمان، همکاری در درون سازمان را افزایش میدهد-پیچیدگی کم و شرح مشاغل کم، معمولا کارگنان متخصص اند و به صورت تیمی کار میکنند

سازمان کارافرینانه

اختیار بسیار متمرکز، سلسله مراتب رسمی ، رسمیت بالا و دارای مقررات بسیار پیچیده ، واحدهای وظیفه ای ، ساختار سازمان بدون همکاری و ایده پردازی ، پیچیدگی بالا

سازمان رسمی

چرخه حیات کسب و کارهای کارآفرینانه

صاحبنظران مختلف ،مراحل ایجاد و توسعه کسب و کارهای کوچک را در قالب های متعددی تقسیم بندی کرده اند

به طور کلی چرخه حیات این نوع کسب و کارها را میتوان در قالب 5 مرحله بررسی کرد که توضیحات هر یک را  در قالب یک مقاله دیگر قرار خواهیم داد تا به مفهوم کامل چرخه کسب و کار و نحوه مدیریت آن  واقف شوید. 

5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x