مدیر مالی در شرکت، نقشی محور اساسی را بازی می کند .وظایف مدیر مالی را در سازمان به طور خلاصه می توان شامل بودجه بندی ، تامین مالی در بازارهای مالی ،ارزیابی پروژه های سرمایه ای و تعیین راهبردهای قیمت گذاری دانست.
مدیر متخصصی است که دانش مدیریت مالی نیز دارد.تخصص مدیریت مالی به سرعت درحال گسترش است و به همین دلیل شرکت ها پیوسته در جستجوی مدیران مالی برخوردار از دانش و تخصص روز هستند.
تقاضای روز افزونی که برای مدیریت مالی به وجودآمده از دو عامل سرچشمه می گیرد: یکی از روش های تجزیه و تحلیل مالی و پیچیده تر شدن بازارهای سهام و دیگری جهانی شدن شرکت های بسیاری که نیاز به تامین مالی خارجی دارند . بنابراین مدیران مالی نه تنها باید از فرهنگ تجاری شرکت و کشور خودآگاه باشند ،بلکه باید با فرهنگ تجاری و قوانین مالی کشورهایی که با آن ها داد ستد بازرگانی دارند نیز آشنا باشند.نقش اساسی مدیریت مالی در شرکت ها امروزه در ارتقا سازمانی مدیران شرکت های بزرگ دنیا نیز آشکار است .
در شرکت های بزرگی مانند:جنرال موتورز،جنرال التریک ،مدیران مالی به جایگاههای بالای مدیریت دست یافته اند.
وظایف مدیرمالی
وظایف اصلی مدیریت مالی ،تصمیم گیری در مورد سه مطلب مهم است: سرمایه گذاری -تامین مالی – سود سهام هر یک از این تصمیم ها باید مرتبط با هدف شرکت باشد و ترکیب مطلوب هر سه ارزش شرکت برای سهامداران حداکثر خواهد کرد . از آنجا که این تصمیم ها بهم وابسته اند باید تاثیر در هم پیوسته ی آنان را بررسی کنیم .
سرمایه گذاری
این از مهم ترین تصمیم هایی است که مدیر مالی در شرکت می گیرد . از آنجا که منافع آینده را نمی توان با اطمینان مشخص کرد این گونه سرمایه گذاری ها با ریسک همراه است .بنابراین آنان را باید براساس ارزش بازده پیش بینی شده و خطری که بدنبال دارد ارزیابی کرد.از این رو تصمیم های سرمایه گذاری مشخص کننده ی مجموع دارایی های شرکت و ترکیب و خطر تجاری آن برای تامین کنندگان سرمایه است .
تعیین معیار پذیرفتن و نپذیرفتن سرمایه گذارها و کمترین نرخ بازده مورد انتظار از مسائل اساسی در تصمیم گیری های سرمایه گذاری هاست .علاوه بر انتخاب بین گزینه های مختلف سرمایه گذاری مدیران شرکت باید ازعهده ی استفاده ی صحیح از دارایی های موجود در شرکت برآیند مدیران مالی مسئولیت های مختلفی نسبت به اداره ی دارایی های شرکت دارند و درگیری های آنان در اداره ی دارایی های جاری ،بیش از دارایی های ثابت است .
تامین مالی
یکی دیگر وظایف مهم مدیرمالی در شرکت تعیین بهترین ترکیب تامین مالی یا به عبارت دیگر ،ساختار سرمایه است .
تقسیم سود و سهام
سود و سهام شامل درصدی از درآمد شرکت است که به سهامداران به عنوان سود سهام سالانه پرداخت می شود .
مدیرمالی با درهم آمیختن تصمیم های سه گانه ی بالا که بر یکدیگر اثر مقابل دارند ،به سوی هدف شرکت گام برمی دارد .
مدیر مالی باید بتواند برای تصمیم گیری درست در چارچوب هدف های شرکت از ابزار تجزیه و تحلیل مالی استفاده کند مدیران شرکت و تامین کنندگان مالی بیرون از شرکت مانند بستانکاران -وام دهندگان و سهامداران ،همگی تجزیه و تحلیل های مالی می کنند .هدف های مدیران شرکت از این گونه بررسی ها هم بکار بردن کنترل های درون شرکت است و هم میخواهند بدانند تامین کنندگان بیرونی سرمایه از بررسی های مالی موسسه چه هدف هایی را دنبال می کنند.
پس شیوه ی اینگونه تجزیه و تحلیل ها با توجه به اینکه چه گروهی و با چه هدف هایی خواهان تجزیه و تحلیل مالی موسسه اند ،فرق می کند.
بستانکاران تجاری ،بیشتر خواهان بدست آوردن آگاهی از نقدینگی شرکت اند ، زیرا طلب آنان بیشتر کوتاه مدت است .آنان با تجزیه و تحلیل چگونگی نقدینگی شرکت می توانند به خوبی توانایی پرداخت های شرکت را پیش بینی و ارزیابی کنند . از سوی دیگر طلب دارندگان اوراق قرضه بلند مدت است . از این رو آنان خواهان دانستن نقدینگی و توان پرداخت شرکت در بلند مدت اند.
این گروه از بستانکاران ممکن است توانایی شرکت را از راه پردازش ساختار سرمایه منابع و مصارف عمده ی وجوه سودآوری شرکت در زمان پیش بینی های آتی این سودآوری ارزیابی کنند.
سهامداران عادی ،بیشتر خواهان سود سهام کنونی سود و سهام مورد انتظار ثبات آن در طول زمان اند. پس ممکن است سهامداران عادی ،بیشتر نگران سودآوری شرکت باشند و
به شرایط مالی آن تا جایی که توان پرداخت سود سهام و دوری از ورشکستگی را در بر می گیرد دلبستگی نشان می دهند.
یک مدیرمالی برای داشتن آگاهی های سودمند و ارزنده در جهت به دست آوردن منابع مالی گوناگون باید به همه ی سمت سوهای ارزیابی و بررسی توانمندی های مالی موسسه که مردم و سازمان های تامین کننده ی سرمایه خواهان آن هستند آشنایی داشته باشد. مدیر همچنین برای به کار بردن کنترل داخلی ،تجزیه و تحلیل های مالی می کند و نیز با سودآوری دارایی های گوناگون و اداره ی درست کارآمد آن ها سرو کار خواهد داشت .
جدا از تامین کنندگان خارجی و خود موسسه ها برخی از سازمان های دولتی ،نیز خواهان دستیابی به آگاهی های مالی تجزیه و تحلیل این داده ها از دیدگاه های گوناگون -مانند برنامه ریزی و گرفتن مالیات -هستند. به روی هر یک از این گروه های بهره گیرنده از اطلاعات مالی بسته به نیاز خود خواهان یک یا چند جنبه از این گونه اطلاعات اند و کانون اندیشه و تجزیه و تحلیل خود را برآن می گذارند.
مدل های سرمایه گذاری کارآفرینان
مدل های سرمایه گذاری کارآفرینان می تواند به صورت مختلف باشد که مهم ترین این مدل ها عبارت اند از :
1.مدل ادامه حیات = هدف کسب و کار حفظ وضع موجود و بقا برای دستیابی به الزامات و تعهدات مالی است .
2.مدل درآمد= کارآفرین در نقطه ای سرمایه گذاری می کند که کسب و کار قادر باشد تا جریان درآمدزای پایدار مستمری برای سهامداران ایجاد نماید.
3.مدل رشد= کارآفرین ضمن جستجوی زمینه مهم سرمایه گذاری اولیه سرمایه گذاری اساسی مجدد را دنبال می کند تا ارزش مالی شرکت افزایش یافته و در نهایت دستاورد مهم مالی برای سرمایه گذاران حاصل شود.
الهام بخش و توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین | بخش 25
توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین بخش 25 ورود الهام بخش و توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین بخش بیست و پنجم
الهام بخش و توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین | بخش 24
توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین بخش24 ورود الهام بخش و توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین بخش بیست و چهارم سخنان
الهام بخش و توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین | بخش 23
توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین بخش 23 ورود الهام بخش و توصیه های بانوان سازنده هنرمند و کارآفرین بخش بیست و سوم