انواع نگرش ها به کسب و کار
نگرش به کسب و کار ، عبارتست از آمادگی روانی برای انجام کار ، که این آمادگی روانی می تواند مثبت ، منفی یا خنثی باشد .
نگرش منفی نسبت به کسب و کار
وقتی به هر دلیلی ، فرد از انجام کار خوشش نیاید و به دنبال فرصتی بگردد تا از انجام کار شانه خالی کند و به اصطلاح از زیر کار در رود ، دارای نگرش منفی به کار است ، که البته این نگرش میتواند مبنای فلسفی داشته باشد .
مثلا این اعتقاد که “عمر گرانبهاست ، چرا آن را با کارکردن به هدر دهیم ؟” بیانگر نگرش منفی به کسب و کار است .
در این اعتقاد اساس لذت بردن از زندگی ، خوش بودن الکی ، دم را غنیمت شمردن ، به عیش و نوش پرداختن و وقت تلف کردن ، و تظاهر به مصرف کردن بدون انجام کار است.
این نوع دیدگاه نسبت به کسب و کار ، می تواتد مبنابی فلسفی نداشته باشد و تنها به این دلیل پدید آید که فرد، شرایط کار را نادعالانه ارزیابی کند .
نگرش خنثی نسبت به کسب و کار
این نگرش بیانگر وضعیتی است که فرد هیچ احساس مثبت یا منفی ای نسبت به کسب و کار ندارد و انجام کار را یک تکلیف در برابر دستمزدی که به او میدهند، ارزیابی میکند . در این حالت فرد از کار انتظار محدودی دارد و به همین دلیل ، مشکلات و نارسایی های محیط کار ، وی را زیاد ناراحت نمی کند ، چون به لحاظ روانی پذیرفته است که کاری به این امور نداشته باشد و به اندازه ای که از او خواسته شده است کار خود را انجام دهد. چنین فردی احساس تعلق خاطر به کسب و کار نمی کند و برنامه دراز مدتی برای آن ندارد .
نگرش مثبت نسبت به کسب و کار
بهترین نوع نگرش نسبت به کسب کار این مدل میباشد ، که علاوه بر پیشرفت موفقیت های مادی بسیاری نیز به همراه دارد ، نگرشی است که فرد با عشق و علاقه به کار می نگرد و کسب و کار را عامل موفقیت فردی و اجتماعی می داند و از انجام کار ، احساس رضایت و شادمانی می کند .
شاید نتوان از نظر فلسفی دقیقا به این سوال پاسخ داد که انسان در حالت طبیعی و بر اساس فطرت و ذات خود ، دوستدار کار یا بیزار از آن است یا نسبت به آن بی تفاوت است ، ولی میتوان با قطعیت بیشتری اعلام کرد که دستاوردهای عظیم بشریت مدیون کار و تلاش انسانهاست .
نوع نگرش مردم یک جامعه به کسب و کار ، در کمیت و کیفیت انجام کار و توسعه ی جامعه نقش موثری دارد که یکی از عوامل مهم عدم توسعه اقتصادی کشورمان نیز ناشی از فقدان نگرش مثبت گروه های مختلف اجتماعی به کسب و کار است .
وجود نگرش سنتی و غیر صحیح در جامعه ایران که کارِ بیش از زندگی بخور و نمیر را نوعی حرص و طمع در جهت ثروت اندوزی تلقی میکند ، عامل مهمی در تقویت نگرش منفی به کسب و کار است .
این نگرش که کارو تلاش و انباشت ثروت ناشی از کارافرینی ، نبوغ و خلاقیت و ناتش را مذموم میداند ، باید تصحیح و به نگرس های مثبت تبدیل گردد.
از سوی دیگر این نگرش نیز که دولت را متصدی همه امور جامعه و به اصطلاح همه کاره و تبع آن مسیول همه امور می داند ، باید تعدیل گردد تا گرایش به فعالیتهای خصوصی به وجود آمده ، از میزان گرایش به مشاغل دولتی کاسته شود .
ضرب المثل معروف «آب باریکه» گویای گرایش سنتی ایرانیان به کارهای دولتی است که هرچند کم ، اما استمرار آن موجب نوعی اطمینان از آینده است .
دیدگاه اقتضایی نگرش ها به کسب و کار
زمینه اجتماعی
اطلاعات
کسی که خود را فقیر جلوه دهد ،فقیر میشود «ضرورت عزتمندی و مثبت گرایی»
مداومت و پایداری بر کار ،از خود کار سخت تر است .«عزم راسخ»