استراتژی های ماتریس TOWS
یک شرکت می تواند از ماتریس برای تحلیل موقعیت خود استفاده کند.از این ماتریس می توان برای ایجاد استراتژی ها نیز استفاده کرد .ماتریس نشان می دهد که چگونه می توان با مقایسه و ایجاد تناسب بین فرصت ها و تهدید های فراروی یک شرکت خاص با نقاط قوت و ضعف آن 4مجموعه از گزینه های استراتژیک ماتریس را مشخص کرد ماتریس به مدیران استراتژی امکان می دهد انواع استراتژی های رشد و استراتژی های کاهش را خلق و طراحی کنند. همچنین می توان ازآن برای طراحی استراتژی های وظیفه ای کسب و کار شرکت استفاده نمود.
ماتریس TOWS
طبقه بندی از دیدگاه استراتژی های سطح شرکت
لارنس جاچ و ویلیام گلوک 1988استراتژی های سطح شرکت یا بنگاه را در 4 نوع بسته می کند : ثبات -توسعه -کاهش و ترکیب .
استراتژی ثبات: این استراتژی با روش تصمیم گیری آرام همچنان که هست اجرا شده و تغییرات عمده ای در محصولات ،خدمات ، بازار و وظایف سازمان ایجاد نمی کند.سازمان هنگامی از استراتژی ثبات استفاده می کند که : محصول یا خدمت بازار که در تعریف فعالیت هایش بیان شده را فراهم می نماید .تصمیمات اصلی استراتژیک سازمان بر بهبود تدریجی عملکرد وظایف متمرکز باشد .
استراتژی توسعه : این استراتژی به عنوان راهی برای افزایش عملکرد محسوب می شود بنابراین استراتژی توسعه از طریق تجدید نظر در تعریف سازمان ، یعنی افزایش دامنه فعالیت ها و یا بالا بردن سرعت فعالیت های فعلی انجام می شود سازمان هنگامی از استراتژی های توسعه استفاده می کند که : در نظر دارد محصولات یا خدمات بیشتری ارائه نماید و یا بازارها و وظایف جدیدی را به فعالیت هایش اضافه کند.-تصمیم های اصلی استراتژیک ،سازمان را بر افزایش سرعت فعالیت ها در چارچوب وضعیت فعلی خود متمرکز نماید.
استراتژی کاهش : این استراتژی می تواند با کاهش کارکنان ،کاهش خطوط تولید محصولات ،کاهش ارائه خدمات و کاهش تحقیق و توسعه بازاریابی انجام گردد . سازمان هنگامی از استراتژی کاهش استفاده می کند: لازم باشد تا در خدمات و محصولات بازار و یا وظایف کاهشی ایجاد گردد.-بخواهد تصمیمات استراتژیک خود را بر بهبود وظایف از طریق کاهش فعالیت های زبان ده متمرکز نماید.
استراتژی ترکیبی: در نظر داشته باشد از استراتژی های قبلی در زمان های مختلفی در آینده استفاده کند.-تصمیم های اصلی استراتژیک سازمان بر تجربیات استفاده از استراتژی های قبلی در یک زمان و بخش های مختلف سازمان متمرکز باشد.